Meer Portugal Blog


Op vakantie in Portugal


Portugal ligt in het zuid-westen van Europa en grenst aan het buurland Spanje. Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan. Dit prachtland telt bijna 11 miljoen inwoners en de hoofdstad is Lissabon.
vakantie portugal
Portugal is bekend om de mooie vakantieplekken. In de zomer is het altijd goed weer en biedt u een fantastische kans om eens lekker te ontspannen. Er zijn prachtige stranden te vinden, kortom een gegarandeerde top vakantie voor jong en oud.

Cultuur
Houdt u van cultuur, of juist meer van uitgaan? In Portugal kan het beide. Er zijn prachtige oude dorpen te bezoeken en u kunt er heerlijk eten, voornamelijk vis is erg populair. Fado is erg belangrijk in de Portugese cultuur, dit is een soort levenslied van Portugal.

Braga is een van de grotere steden en is vooral bekend om het charme wat het uitstraalt, het heeft een historisch centrum en een unieke kathedraal. Ook Porto behoort tot de grotere steden en kunt u herkennen aan de originele oude huizen die met elkaar verbonden zijn. In Porto zijn mooie romantische wijken waar u naartoe kunt.
vakantie portugal
Uitgaan
Voor de jongeren zijn er ook mooie voorzieningen, het Albufeira is een populair uitgaansgebied. Er is veel zon te vinden, maar ook hele mooie stranden. In de nacht veranderd Albufeira in een geweldig uitgaansgebied, jongeren van over de hele wereld nemen een kijkje in het nachtleven van Albufeira.

Hoe is het klimaat in Portugal?
In het noorden is het frisser dan in het zuiden. In het zuiden van Portugal is het meestal droog en zonnig, en naarmate u verder van de kust wegtrekt stijgt de temperatuur.

De top 5 bezienswaardigheden in Portugal:

  • Lissabon – De stad van de Fado muziek, sfeervolle straatjes en het heerlijke eten.

  • Porto – Een vissersstad bekend om zijn wijn en romantiek.

  • Albufeira – Erg gezellig met de terrasjes met live muziek, ook in de nacht is er van alles te beleven.

  • Costa Verde – Uitgestrekte wijngaarden, prachtige natuur en shitterende zandstranden.

  • Funchal – Subtropisch bloemen eiland, gezellig winkelen en wandelen langs de promenade.


#portugal#vakantie#vakantiehuizen#algemeen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?