Meer Portugal Blog


Vakantie naar Porto


Porto is de op twee na grootste stad van Portugal en is gelegen aan de Costa Verde in het noordwesten van Portugal. De stad kent zo'n 240.000 inwoners. Porto is gebouwd aan de monding van de brede rivier de Douro. In 2001 werd deze populaire stad samen met Rotterdam uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Tijdens uw vakantie in Portugal is deze stad zeker het bezoeken waard.

NaamgevingPorto uitzicht
Vroeger heette de stad Cale en later Portucale. Deze namen zijn uiteindelijk verbasterd tot Porto. Het is eigenlijk de landsnaam die haar naam te danken heeft aan Porto.

Geschiedenis van Porto
In de 4e eeuw na Christus werd Porto gesticht, de stad vormde het handelscentrum tussen de steden Braga en Lissabon. In het begin van de 8e eeuw namen de Moren de controle in de stad over. Hierdoor ontstond er een strijd van 200 jaar tussen de Moren en het koningshuis van Asturia. In 868 hield de strijd op en werd het Condado Portucalense getekend. In 1387 trouwde João I met Philippa van Lancastar waarmee de Engels-Portugese connectie werd verzegeld. Tot op de dag van vandaag zijn de Engelse invloeden erg aanwezig.

Bezienswaardigheden in Portode brug Ponte Dom Luís
Het is aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen bij uw bezoek aan Porto. Aan een brede, hellende keienstraat in het authentieke centrum van Porto vindt u diverse monumentale gebouwen, kerken en musea die zeker een bezoek waardig zijn. In de historische wijk Ribeira vindt u knusse, smalle straatjes en kleurrijke, maar soms vervallen bebouwing. In deze wijk vindt u tevens de meeste winkels, bars en restaurants. Ribeira staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Verder mpoet u zeker een bezoek brengen aan Sé, de oude kathedraal of een wandeling maken over de brug Ponte Dom Luís. Door de diverse bruggen in de stad wordt Porto verbonden met de stad Vila Nova de Gaia.

Eten en drinken
Porto staat vooral bekend als de herkomstplaats van port (o)wijn. De wijn wordt in Vila Nova de Gaia gelagerd en wordt van daaruit over de gehele wereld geëxporteerd. De stad kent een gevarieerd aanbod qua restaurants en liggen verspreid over de stad. Probeer eens de typische gerechten, zoals francesinha (een sandwich met allerlei soorten vlees en kaas) en bacalhau (stokvis). Ook biedt de stad vele mogelijkheden op het gebied van uitgaan. De meeste discotheken vindt u in het noordoosten van Porto.

#vakantie#porto#bezienswaardigheden#wandelen#wijn#douro#costa verde

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 May 2013

Meedoen?