Meer Portugal Blog


De Algarve


Het mooie zuidelijke gedeelte van Portugal: Algarve, als u twijfelt over uw vakantiebestemming zult u waarschijnlijk aan het einde van dit artikel voldoende redenen hebben om juist wel te vertrekken naar de Algarve.
algarve portugal
Altijd zon, althans in iedergeval wel in de zomer en wie wilt dit niet? Tenzij u van kou en sneeuw houd.. maar er van uitgaande dat u een zonnige vakantie zoekt is Portugal Algarve de ideale vakantiebestemming. De Algarve strekt zich in de volle breedte uit over Portugal en dankt haar naam aan het Westen, dit is in het Arabisch namelijk: ‘El-Gharb’.

Algarve Utrecht
Met de bus naar Algarve vanuit Utrecht? dat is mogelijk. Afstand vanaf Utrecht is ~2300 km.
- Google Maps Routebeschrijving

Algarve bezienswaardigheden
Carvoeiro - Tussen de rotsen vindt u een klein vissers dorpje Carvoeiro, dit is een zéér aangename plaats waar vele vakantiehuizen te huur zijn of villa’s. Het is er welliswaar klein maar dat maakt het er niet minder populair om. Carvoeiro staat bekend om z’n heerlijke verse vis, mooie stranden, rotsen en wandel routes. Als u in Carvoeiro bent kunt u de rotsen beklimmen, bovenop de klif heeft u namelijk adembenemend uitzicht over de Kaap.
algarve portugal
Portimao - Deze plaats ligt wat meer in het westen van de Algarve, bekend om de Sardine vloot. Hier bevindt zich namelijk de grootste sardine vloot van Portugal. In Portimao zijn lange stranden te vinden waar je heerlijk kunt zonnen en kan genieten van de zee. Daarnaast is Portimao een belangrijke handelsstad van Portugal.

Algarve shopping
Lekker shoppen in de Algarve, lekker rondneuzen in de mooie shopping centre’s in de Algarve. Als u even genoeg van de zon heeft is dit een geschikte activiteit. U kunt lekker eten in de restaurants van dit shopping centre, maar ook naar de bioscoop of gewoon lekker kleding winkels bezoeken.

Het Weer in Algarve
U kunt aangename temperaturen verwachten als u in de zomer op vakantie naar Algarve gaat, aangezien Algarve in het zuiden ligt van Portugal is het er heerljik. De weersomstandigheden zijn het minst in de periode van november t/m maart, in deze periode is het weer in de Algarve vaak regenachtig. Een vakantie in Algarve kunt u het beste boeken rond mei, juni, juli en augustus. In september is het meestal wat rustiger qua touristen, zo kunt u optimaal van het weer in Algarve genieten.

#algarve#carvoeiro#bezienswaardigheden#shopping#vakantie#vakantiehuizen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 01 Jan 1970

Meedoen?