Meer Portugal Blog


Albufeira Portugal


Als warme mediterrane bestemming in Europa is Portugal een ideaal vakantieland. Het heeft flink aan populariteit gewonnen en kan zich intussen spiegelen aan bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. In slechts enkele vlieguren bent u ter plaatse en kunt u genieten van de vrije Portugese sfeer. Bovendien herbergt Portugal tal van overblijfselen uit de Oudheid en is er volop gelegenheid tot sporten in de mooie omgeving. Welbeschouwd wordt een vakantie in Portugal heerlijk!

Albufeira informatiehet nachtleven in albufeira
Aan de zuidelijkste kustlijn van Portugal is de drukbezochte badplaats Albufeira gelegen. Deze populariteit heeft de plaats te danken aan de mooie stranden en combinatie met de authenticiteit en gezelligheid. Oorspronkelijk was Albufeira namelijk slechts een klein vissersdorp. En hoewel er flink gebouwd is om te kunnen voorzien in de grote toeristenstroom, heeft het plaatsje haar gezellige centrum altijd weten te behouden. De winkeltjes, restaurants en bars zijn sfeervol, maar de vakantieganger die speciaal voor het nachtleven komt, kan ook prima terecht in de clubs die tot vroeg in de morgen geopend zijn.

Helderblauw water
De stad ligt schitterend doordat het tegen een heuvel opgebouwd is. In de omgeving valt ook veel moois te ontdekken, als kleine plaatsjes en prachtige natuur. Bovendien ligt Albufeira direct aan de Atlantische Oceaan, dus met het helderblauwe water en de brede kuststrook is een strandvakantie in Albufeira gegarandeerd. Een van de meest populaire accommodaties van de stad is het Alfagar Holiday Resort

Golfen
Maar in de regio is lang niet alleen Albufeira een toeristisch succes. Dit gebied in Zuid-Portugal staat bekend als de Algarve, zoals de provincie vroeger heette. Tegenwoordig is het land ingedeeld in districten en valt de Algarve onder Faro. De zandstranden hier zijn prachtig langgerecht, de vissersdorpjes nog authentiek en u vindt er gezellige eetgelegenheden en een bruisend uitgaansleven.

Appartement AlbufeiraAppartement Albufeira
De kustlijn van zo'n 180 kilometer lengte herbergt de talloze accommodaties, veelal in traditionele stijl, maar ook de luxe sterrenhotels ontbreken hier niet. De meeste accommodaties zijn rustig gelegen, maar op kleine afstand vindt u geheid een authentiek vissersplaatsje of een gezellig stadje. Bovendien liggen golfbanen verspreid over de hele regio; deze zijn zo fameus dat men zelfs speciaal hiervoor naar de Algarve op vakantie gaat.

De Algarve
De Algarve is een zonbestemming waar u het hele jaar terecht kunt. Zelfs in de koudste maanden bedraagt het aantal zonuren gemiddeld vijf en ook de temperatuur daalt niet aanzienlijk. Er kan dus heerlijk overwinterd worden in het zuiden van Portugal. Kortom, de Algarve is een perfecte keus als u aangenaam wilt uitrusten; in welk jaargetijde dan ook!

#albufeira#portugal#appartement#golf#informatie#algarve

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 Apr 2013

Meedoen?